tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tisdagen den 9 April - Jecheong kullager fabrik, universitet och Yeongwol naturskatter

Dagen började med besök på Iljin kullagerfabriken. De sade sig ha ungefär 30% marknadsandel för bilkullager. Fabriken var väldigt långt automatiserad, förutom lagren vi såg. Presentationen gick helt på koreanska och vår tolk hade inte något stort ordförråd gällande ekonomiska termer.

Produktionshanderingen sköttes med Baan och längs fabriksturen fanns flera skyltar som visade den timvis tillverkade styckemängderna. Bullerskydd erbjöds inte åt gäster, men inte använde produktionsarbetarna det heller.

Därnäst följde ett besök på Semyung Universitetet som har 200 utlänska studerande (varav 75 kineser) från 20 länder. Totalt har de 8000 studerande varav hälften bor på kampus. Vi besökte även ett medicin museum de har och studentbostäderna som även används för gästande professorer.

På eftermiddagen besökte vi en naturpark där en udde i floden påminner om Koreanska halvön i miniatyr, med låglänt västersida och brant östkust.

År 1457 avsatte kungens farbror kungen, lät förklara honom till prins och deporterade honom till Cheongnyeonpo udden i floden med samma namn. Prinsen fick stanna på udden i ett antal månader och det byggdes ett litet palats åt honom där, men han måste sedan evakueras p g a översvämning.

Sedan blev det lite mellanmål, majs moggoli och kimchikrepp/dimsung samt "korean panncakes" - en sorts grönsaksomelett.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti