maanantai 1. huhtikuuta 2013

Dag 2 fortsätter med Liquorium, Spa och middag!


Vi gick på en kort promenad före lunchen, via en koreansk musik inrättning. Där spelade de låtar ur "Les Miseables" och "Phantom of the Opera" på sina typiska koreanska instrument. Skam åt min tanke att det mest blir asiatisk "pling-plong" med dem. Tonskalan var fin på de tvåsträngade stråkinstrumenten, de ca 15 strängade kantele-liknande harporna och träflöjerna.
Dirigenten blev intresserad när han hörde att jag är här för en längre tid och ville gärna träffa mej igen.

Lunchen blev en våt historia med en mängd rätter igen. Vi blev tillfrågade om dricker Sohu, deras risbrännvin. Visserligen, med "Helan går" till. Måltiden blev lång och god, vi rullade till slut ut. Kristjan mår inte speciellt bra utan känns febrig och har magbesvär.

När vi kommer till nästa ställe - den "Central Pagoda" - som finns mitt i det gamla Silla kungadömmet, hoppar Kristjan av. Våra värdar hittar ett ställe där han kan vila i närheten. Vi andra går utmed stranden och tittar på statyer i parken samt ser roddstadion där de i augusti 2013 kommer att ordna VM.

Sedan kaffe på liquorium, som även serverar koreanskt vin ! Amy Rose rose vinet smakar som en ung Madeira, har fyllig doft och en smaken av en lättare madeira eller port.

Vi går även in på deras "fermenterings museum" - allt om vin, sprit, öl -tillverkning. Många fina scheman om hur man lagar de olika dryckerna. Bl a går Tequila löpande bandet från buteljering rakt in i baren... med kunden i sombrero.

http://www.liquorium.com - säger mer, men bara på 한굴.

Dags att åka vidare. Vi för Kristjan till huset där vi skall övernatta och fortsätter till ett mineral spa. Det luktar sulfa i duschen. Efter lite värme i bastu, jacuzzi och varmvatten bad blev det koreansk foliage och massage för mej. Härligt, men lite smärtsamt. Min nacke och skulderblad har varit väldigt sjuka, inte alls lika farligt mera.

Sedan bar det av till en restaurang där vi mötte ca 10 rotarianer. Jag gjorde en impromtu presentation och den rönte god genklang. 
Helan går presenterades igen. När vi kommit igenom varmrätterna (ca 15) började det serverars "one-shot" - det innebär ett halft glas öl - häll i 1/2 glas Sohu och töm med en gång så att du vänder glaset på ditt huvud efteråt. Det kunde noteras att TF utbildningen är av god internationell klass...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti